Preduzetnik iz Beograda pokrenuo startap u Švajcarskoj – digitalnu banku za MSP

Lav Odorović, preduzetnik iz Beograda, pokreće u Švajcarskoj startap – digitalnu banku Relio koja bi, kako navodi u razgovoru za portal N1, trebalo da omogući malim i srednjim preduzećima brzo i lako otvaranje računa, preko kojih će obavljati platni promet. Njegov prethodni startap Penta najveća je digitalna banka za male biznise u Nemačkoj.

Relio je trenutno u procesu odobrenja kod švajcarskih regulatora, a tokom prve godine servisiraće isključivo račune malih privrednika iz ove zemlje. Plan je da se, kako je istakao, kada je reč o korisnicima nakon toga proširi i van granica Švajcarske.

U početku će račune moći da otvaraju samo švajcarske firme, ali ne postoji nikakva regulatorna prepreka koja bi nas sprečila da širimo poslovanje i da nudimo bankovne biznise širom sveta, uključujući i Srbiju“, navodi za portal N1 Lav Odorović i napominje da je reč o računima preko kojih firme mogu da rade klasičan platni promet.

Bilo kakvo kreditiranje firmi, navodi, ne smeju da rade još godinu do dve dana, ali im je svakako i finansiranje preduzeća u planu, s obzirom da, kako navodi, 80 odsto malih biznisa ne može da dobije kredit i to je za njih luksuz.

Ovaj startap finansiraće, navodi, dva velika investitora – Fintech Ventures i HTGF fond ulažu 650.000 evra u ovaj fintek startup, a značajan deo ekipe biće stacioniran u Beogradu i u Srbiji.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde