Promene u fabrici kompanije Nestlé u Surčinu

Foto: Nestle

Novi direktor Nestlé fabrike u Surčinu je Džamadagni Kandige, koji će od 1. jula preuzeti ovu funkciju.

Tokom skoro tridesetogodišnje karijere u Nestlé-u, Kandige je bio na brojnim menadžerskim pozicijama u proizvodnji širom sveta, uključujući Indiju, Filipine, Maleziju, Ukrajinu, Moldaviju i Veliku Britaniju, navodi se u saopštenju kompanije.

Džamadagni je trenutno direktor fabrike za proizvodnju hrane za kućne ljubimce Nestlé Purina u Vizbiču u Engleskoj, gde je “značajno unapredio metode rada i ostvario sjajne rezultate, čak i tokom posebno izazovnog perioda pandemije”, navodi se.

Tanja Žigić, dugogodišnja direktorka surčinske fabrike, prelazi na mesto direktora jedne od najvećih Purina fabrika, u Buku u Mađarskoj.

Poverenje da predvodi ovu veoma važnu fabriku na mapi Nestlé Evropa ukazano joj je na osnovu dosadašnjih poslovnih dostignuća i snažne posvećenosti kulturi raznovrsnosti.

Tanja godinama uspešno upravlja troškovima konverzije fabrike, što je u najvećoj meri doprinelo rastu profita prehrambene kategorije, privlačenju investicija i jačanju Surčina kao važne lokacije kategorije hrane u evropskoj zoni Nestlé-a. “Tanja je istinski lider kada su u pitanju Nestlé kultura, timski duh, kao i postizanje najvažnijih faktora za rad u proizvodnji: sigurnost, kvalitet i potpuna usklađenost sa zakonima i regulativama”, navodi se u saopštenju.

Tokom Tanjinog rukovođenja, u surčinskoj Nestlé fabrici povećan je obim proizvodnje za 40% (sa oko 15.000 tona na više od 20.000 tona godišnje), broj zaposlenih je porastao sa 330 na 530, a broj izvoznih tržišta se proširio na više od 40 zemalja.

„Bila je velika privilegija predvoditi sjajan tim ljudi i transformaciju naše fabrike u Surčinu, koja je postala važna tačka na mapi kategorije prehrambenih proizvoda u evropskoj zoni Nestlé-a. Duboko ukorenjeni trud, strast i timski rad uvek su me motivisali na još bolje rezultate i veoma sam zahvalna na tome. Na temelju velikog potencijala koji smo zajedno stvorili, znam da će naša fabrika pod vođstvom g. Kandigea nastaviti da napreduje“, rekla je ovom prilikom Tanja Žigić.

Nestlé u Srbiji posluje već 18 godina, sa proizvodnjom u Surčinu, i zapošljava više od 700 ljudi.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde