UBS: Preuzimanje Credit Suisse moglo bi biti „finansijski atraktivno“

Foto: UBS.com

Uprkos prisilnom preuzimanju Credit Suisse, rukovodstvo banke UBS je na svojoj godišnjoj glavnoj skupštini ostalo optimistično o budućnosti banke.

Priznajući da je spajanje dve najveće švajcarske banke bio „herkulovski zadatak“, čelnici UBS-a uveravali su deoničare da će se preuzimanje pokazati „finansijski atraktivnim“. Ulagači su ipak izrazili zabrinutost zbog tajnosti banke prilikom posredovanja u poslu, potencijalnih gubitaka radnih mesta i koncentracije rizika u švajcarskom bankarstvu.

Potpredsednik UBS-a Lukas Geviler rekao je da je preuranjeno govoriti o rezovima osoblja pre dovršetka spajanja, za koje očekuje da će potrajati nekoliko meseci, piše Reuters, prenosi Seebiz.

Spajanje bi moglo dovesti do otpuštanja do 30% ukupne radne snage, izvestile su švajcarske novine SonntagsZeitung, pozivajući se na neimenovanog višeg menadžera u UBS-u.

Švajcarska vlada otvorila je istragu o preuzimanju, navodeći potencijalna kršenja švajcarskog kaznenog zakona.

UBS je ponovo angažovao svog bivšeg izvršnog direktora Sergija Ermotija da vodi novi subjekt koji će nadzirati ukupnu imovinu od 5 biliona dolara.

Godišnja skupština UBS-a održana je dan nakon one Credit Suisse-a, na kojoj se predsjedavajući Aksel Leman izvinio što nije zaustavio gubitak poverenja u banku.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde