UBS vraća bivšeg direktora

Foto: SwissRe.com

Nakon preuzimanja banke Credit Suisse, gigant UBS odlučio je da vrati svog bivšeg izvršnog direktora, Sergija Ermotija, od 5. aprila.

Ermoti je trenutno predsednik Swiss Re-a. Prethodno je devet godina bio izvršni direktor UBS.

U saopštenju UBS navodi da je Ermoti „uspešno repozicionirao“ banku nakon globalne finansijske krize 2008. i „postigao duboke promene kulture u banci“.

Ovo je omogućilo UBS-u da „povrati poverenje klijenata i drugih zainteresovanih strana, dok je ljudima vratio ponos što rade za UBS“.

Trenutni izvršni direktor UBS-a Ralf Hamers „pristao je da se povuče kako bi služio interesima nove kombinacije, švajcarskog finansijskog sektora i zemlje“, navodi banka u saopštenju u sredu.

Hamers će ostati u UBS-u u prelaznom periodu kako bi predao svoje dužnosti.

„Odbor je doneo odluku u svetlu novih izazova i prioriteta sa kojima se UBS suočava nakon objave kupovine“, dodala je banka.

U saopštenju, predsednik UBS-a Kolm Keleher nazvao je Hamersa „izvanrednim” izvršnim direktorom koji je doveo UBS do „neviđenog uspeha uprkos izazovnom okruženju”.

Dok akvizicija Credit Suisse podržava postojeću strategiju UBS-a, ona nameće nove prioritete grupi, rekao je on.

„Sa svojim jedinstvenim iskustvom, uveren sam da će Serđo obezbediti uspešnu integraciju koja je neophodna za klijente banaka, zaposlene i investitore, kao i za Švajcarsku“, rekao je Keleher.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde