Vlasnik Yettel-a u Srbiji preuzima RTL Hrvatska

PPF Grupa (PPF), koja je u Srbiji vlasnik Yettel-a (nekada Telenor) objavila da je njena podružnica CME Media Enterprises (CME) potpisala ugovor o preuzimanju 100 odsto vlasništva u RTL Hrvatska. Imovina hrvatske komercijalne televizije procenjena na 50 miliona evra.

Kao deo transakcije CME je osigurao dugoročna prava na zadržavanje i korištenje RTL brenda u Hrvatskoj, ističe se u saopštenju PPF-a.

Ta transakcija podleže uobičajenim uslovima zaključenja uključujući dobijanje odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog takmičenja i Agencije za elektronske medije u Hrvatskoj, a njeno zaključenje očekuje se sredinom 2022.

Inače, CME poseduje i vodi poslovanje vodeće srednjoevopske SVOD (usluga videa na zahtev) platforme VOYO kao i pet vodećih televizija u Bugarskoj, Češkoj, Rumuniji, Slovačkoj i Sloveniji. Emituje 33 televizijska kanala, zemaljska (free-to-air) i naplatna te doseže ukupno 45 miliona gledalaca.

PPF Grupa posluje u 25 zemalja, investira u više sektora, uključujući finansijske usluge, telekomunikacije, medije, biotehnologiju, nekretnine i inženjering. Doseg PPF Grupe proteže se od Evrope do Severne Amerike i širom Azije. Grupa poseduje imovinu vrednu 40,3 milijarde evra i zapošljava 80 hiljada ljudi širom sveta, navodi se u saopštenju.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde