Barclays kupio Kensington Mortgage, a Bafet akcije Citigroup

Britanska banka Barclays UK, podružnica matične kompanije Barclays, kupiće britanskog hipotekarnog zajmodavca Kensington Mortgage za oko 2,68 milijardi evra.

Banka se nada da će preuzimanje proširiti njihovu ponudu na tržištu UK-a i povećati broj klijenata i hipoteka. Ova akvizicija predstavlja jednu od najvećih Barclaysovih nedavnih transakcija i značajnu opkladu na tržištu nekretnina, prenosi Seebiz.

Britanske cene kuća nastavile su da rastu u poslednjih nekoliko meseci uprkos rastućoj inflaciji koja pritiska domaćinstva, iako stručnjaci iz industrije predviđaju da će se one ohladiti kasnije ove godine.

Kensington prodaju vlasnici – private equity kompanije Blackstone i Sixth Street.

Barclays je u petak saopštio da će konačna cena zavisiti od veličine Kensingtonovog hipotekarnog portfelja u trenutku završetka posla, a Barclays procenjuje da će se sastojati od oko 2 milijarde funti vrednih stambenih zajmova.

Ovog vikenda američki mediji preneli su da je i legendarni investitor Voren Bafet u prva tri meseca ove godine uložio otprilike jednu trećinu svog novca u nova ulaganja.

Prema tim izveštajima, Bafetov Berkshire Hathaway svom portfelju dodao je deonice banke Citigroup, a za to je izdvojio 2,5 milijardi dolara.  portfelju Berkshire Hathawaya (BRK) zbunila je Wall Street.

Podseća se da je u vreme globalne financijske krize iz 2008. godine,  Bafet ulagao u bankarstvo jer je povećavao udele u JP Morganu i Goldman Sachsu.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde