Direktorka, X: Rebrendiranje je predstavljalo oslobađanje od Twittera

Foto: Comcast / Twitter

Izvršna direktorka kompanije X Linda Jakarino rekla je u intervjuu za CNBC da odluka kompanije da se otarasi svog Twitter brenda odražava viziju vlasnika Ilona Maska vezanu za aplikaciju.

„Ilon je pričao o X, aplikaciji za sve, veoma dugo. Zato sam i došla u kompaniju, da transformišem Twitter u X“, rekla je Jakarino, koja je započela svoju avanturu u X u junu.

„Razmislite o tome šta se dogodilo od kada je Mask preuzeo platformu. Iskustva i evolucija u dugotrajne video zapise i članke, pretplate na svoje omiljene kreatore, koji sada zarađuju za pravi život na platformi. Uskoro ćete moći da obavljate video razgovore bez potrebe da date svoj broj telefona nikome na platformi.“

„Rebrendiranje je zaista predstavljalo oslobađanje od Twittera“, rekla je ona.

Kada je u pitanju rad sa Ilonom Maskom, Jakarino je rekla da ima „autonomiju“.

Moja i Ilonova uloga su veoma jasne“, rekla je, objašnjavajući da je njegova uloga dizajn proizvoda i nova tehnologija, “a njeno sve ostalo”.

Povratak oglašivača i Threads

Jedna od stvari koja je pod njenog ingerencijom je obnova poverenja oglašivača. Nakon što se određeni broj njih povukao, nakon preuzimanja od strane Maska,  neki veći brendovi vraćaju se na platformu. To se upravo pripisuje Jakarino, kao rezultat njenog direktnog angažmana sa rukovodiocima marketinga i komunikacija.

Ovo nije čudno. Kako smo već pisali, njen rad obeležila je bliska saradnja sa velikim brendovima, pronalaženje mogućnosti za plasman proizvoda i ubeđivanje istih da se oglašavaju uz televizijske emisije. Njen stil pregovaranja u industriji doneo joj je nadimak „baršunasti čekić“, jer njena tvrdoglava pregovaračka taktika dolazi “umotana u prijateljski paket”.

Ona je u intervjuu za CNBC i odbacila pretnju koju predstavljaju Meta’s Threads, ali je dodala da „nikada ne možete skinuti pogled sa konkurencije”.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde