Dva brata iz Libana prodala vinograd za milijardu dolara

Foto: Envato Elements / CreativeNature_nl

Kalifornijski vinograd koji su postavila dva libanska migranta koji su počeli da prave vino u garaži u ruralnom San Dijegu, kupio je australijski Treasury Wine Estates, jedan od najvećih svetskih vinara.

DAOU Vineyards, u vlasništvu Džordža i Danijela Daua, pristao je na cenu od milijardu dolara u potezu za koji je australijska kompanija rekla da joj obezbeđuje obim za potencijalno pokretanje luksuzne divizije vina koja pokriva SAD.

Vinograd iz garaže

DAOU su osnovala dva brata koji su pobegli iz Libana sa svojom porodicom tokom građanskog rata u zemlji, koji je počeo 1970-ih. Prema istoriji kompanije dostupnoj na njihovom sajtu, porodica se prvo nastanila u Francuskoj gde su Džordž i Danijel Daou razvili interesovanje za vino koje su potom ozbiljno istraživali oko deceniju nakon što su se preselili u Kaliforniju početkom 1980-ih. Danijel Daou je godinama eksperimentisao sa proizvodnjom vina u svojoj garaži u San Dijegu, brinući se o vinogradu od jednog hektara.

Rastuće tržište luksuznog vina

Sada, kompanija prodaje vina pod brendom DAOU, uključujući sorte Malbec, Semillon i Cabernet Sauvignon, iz svog vinograda u Paso Roblesu po cenama do 275 dolara po boci.

Treasury Wine, čija je tržišna vrednost 5,56 milijardi dolara, saopštio da je pristao da plati 900 miliona dolara unapred za ono što je nazvao najbrže rastućim brendom luksuznog vina u američkoj trgovini tokom 12 meseci do 8. oktobra. Mogao bi da isplati do 100 miliona dolara dodatne zarade za vinograd povezane sa ciljevima rasta u tri godine do 2027, piše Wall Street Journal.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde