Mark Kjuban prodaje Dalas Maverikse?

Foto: Envato Elements / seventyfourimages

Porodica pokojnog mogula kazino biznisa Šeldona Adelsona pristala je da kupi većinski udeo u NBA timu Dalas Maveriksima od preduzetnika Marka Kjubana, pišu američki mediji.

Kompanija Las Vegas Sands je obelodanila planove Mirijam Adelson, udovice Šeldona Adelsona, da proda akcije kompanije u vrednosti od oko 2 milijarde dolara, za koje se u regulatornom podnesku kaže da će se „koristiti za finansiranje kupovine većinskog udela u franšizi za profesionalne sportove.”

Američki mediji izveštavaju da je u pitanju baš Dalas.

Otkako je kupio Maverikse 2000. godine, Kjuban je jedan od eksentričnijih vlasnika klubova u NBA. Poznato je da je vlasničke lože zamenio mestom pored klupe svog tima, kako bi navijao iz prvog reda. Jedan je i od najkažnivanijih vlasnika zbog komentara na račun suđenja. Platio je milione za te globe.

Međutim, kada se uzme u obzir da je Maverikse kupio za 285 miliona dolara, a da će ih, prema izvorima u američkim medijima, prodati za čak 3,5 milijarde, milioni za kazne nisu problem.  

Uspeh do uspeha

Dalas Maveriksi su za njegovog mandata 18 puta stigli do postsezone tokom kubanskog mandata, uključujući dva nastupa u finalu NBA lige, osvajanje šampionata 2011. Dalas je bio i danas je dom za dva velika evropska igrača Dirka Novickog i Luku Dončića.

Šeldon Adelson, koji je preminuo 2021. u 87. godini, postigao je svoj uspeh u industriji kazina do bogatstva vrednog više od 30 milijardi dolara.  Zajedno sa Mirijam, koja je lekarka, osnovao je dva istraživačka centra za borbu protiv zloupotrebe supstanci. Poznati su po tome što su donori Republikanaca i zagovornici da se kockanje u Teksasu legalizuje, što im do sada nije uspelo da sprovedu .  

Vlasništvo nad Maveriksima im možda u tome pomogne, jer je, kao što se zna, to tim iz Teksasa.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde