Posle 35 hiljada intervjua Opra otkrila jedno pravilo

Foto: Wikipedia

Ključne tačke
  • Opra Vinfri je u karijeri uradila oko 35 hiljada intervjua.
  • Za Forbes je izjavila da je iz svog medijskog iskustva naučila najvredniju lekciju – svaki čovek želi da ga čuju.
  • Da li sam bio dobar? – pitanje je koje su joj svi sagovornici postavili nakon intervjua.

Nema čoveka iz sveta biznisa i onog drugog zabavnijeg, šou biznisa, koji nije seo preko puta Opre Vinfri i odgovarao na njena pitanja. I sama Opra kaže da je za ovih 40 godina koliko je u poslu uradila oko 35 hiljada intervjua.

Na stranu (koliko je to moguće staviti po strani) što je cenjena Opra zaista cenjena, što je jedna od bogatijih žena sveta bez nasleđenog dolara i što je primer prave medijske moći, ova biznis diva je prava riznica životnih priča.

Šta je posle tolikih intervjua Opra Vinfri izdvojila kao zajedničko za sve sagovornike?

Opra i ‘Da li sam bio dobar’?

Prvo što sam naučila kroz hiljade intervjua i moje sagovornike je da postoji zajednički imenitelj u ljudskom iskustvu“ u intervjuu za Forbes rekla Opra Vinfri.

Bez obzira na to da li sam intervjuisala milijardera biznismena, ubicu rođene dece, ljude koje su napravili velike uspehe i pomerili granice, bilo da je to bila jedna Bijonse na vrhuncu slave ili bilo koja slavna ličnost, a nema te koja nije sedela preko puta mene, uvek smo intervju završavali pitanjem sagovornika:

’Da li sam bio dobar? Da li je bilo dobro?’

Nema te osobe koja na kraju bilo kog od ovih hiljade intervjua nije želela da zna da li sam je čula, da li je važno to što je govorila?

Ovo je velika stvar koju sam naučila i važi za bilo koji međuljudski odnos. ’Da li me čuješ? Da li si čula šta sam rekao?’ je prvo što bi vas svaki sagovornik pitao i što mu je najvažnije“, rekla je Opra novinarki Forbes-a.

Bogatstvo, slava, kompanije, iskustvo, popularnost ili moć ne menjaju glavnu ideju i potrebu koje su u glavi svakog čoveka. Veliko medijsko iskustvo Opre Vinfri kaže da svako želi da zna da nije napravio budalu od sebe i da je opravdao očekivanja.

Ako vodite timove ili ste deo jednog, ovo je pravilo koje će svima doneti mnogo dobra ukoliko ga sledite.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde