Terence Tse za Bonitet.com: Ljudski faktor u procesu digitalizacije je ključan

Terence Tse je dugogodišnji profesor na COTRUGLI Business School i profesor na Hult International Business School, sa bogatim internacionalnim znanjem i iskustvom u biznis dizajnu, a na svetskim mapama pozicionirao se i kao vodeći autoritet u domenu veštačke inteligencije i digitalne ekonomije.

Kroz svoje radove “The Great Remobilization” i “The AI Republic”, Tse istražuje kako lideri, u vreme izuzetnih globalnih previranja, mogu kreirati otpornije i održivije sisteme.

Profesor Terence Tse nije samo teoretičar, on je praktičar i mentor čija je strast prema prenosu znanja neizmerno obogatila i poslovnu zajednicu u Srbiji kroz njegovu dugogodišnju ulogu u COTRUGLI Business School. O svemu tome govori za Bonitet.com.

Upotreba AI u poslovanju je i dalje spora

Možete li nam navesti neke stvarne primere s tržišta a u vezi sa implementacijom veštačke inteligencije?

Razmišljanje o ljudskom faktoru u procesu digitalizacije je ključno. Na primer, banka s kojom sam imao priliku da sarađujem je shvatila da iako mašine mogu efikasno čitati dokumente i izvlačiti podatke iz njih, da su im ipak potrebni i ljudi da se bave onim dokumentima i složenim procesima koje mašine teško procesuiraju. Pored toga, ta banka je takođe uposlila i svoje zaposlene da unaprede sposobnosti mašina za procesuiranje dokumenata.

Tehnologiju zapravo treba na ispravan način implementirati u IT infrastrukturu da bi ona kvalitetno funkcionisala. Jedan od klijenata sa kojim sam takođe imao priliku da radim je shvatio da ključ uspešne implementacije veštačke inteligencije leži upravo u integraciji tehnologije u sistem, bez obzira na to koliko su snažni sami modeli veštačke inteligencije koji se implementiraju. Takođe shvatio je i da je važno obezbediti pravilan protok informacija kroz sistem kako bi on ispravno funkcionisao.

Šta mislite o trenutnom razvoju veštačke inteligencije u Evropi? Da li to može važiti i za Srbiju?

Kada je reč o razvoju i upotrebi veštačke inteligencije, Evropa je sigurno iza SAD-a i Kine, bez obzira na to što različite vlade žele da nas navedu da razmišljamo drugačije. Uglavnom je to zbog dostupnosti raspoloživih sredstava i ulaganja. Međutim, upotreba veštačke inteligencije u poslovanju je sasvim drugačija priča, koja je jednako spora kao i u ostatku sveta. Postoji mnogo razloga za takav spor razvoj, od kompleksnosti projekata, preko nesigurnih tržišnih prilika do kulturološkog otpora. Verujem da isto to važi i za Srbiju.

Ljudski kadar vs. mašine, šta kaže Terence Tse

Kako i gde neko može primeniti veštačku inteligenciju?

Koristite veštačku inteligenciju na prvom mestu radi poboljšanja efikasnosti poslovnih procesa i ostvarivanja ušteda umesto traganja za unapređenjem prihoda. Mnogo je lakše u tim procesima proceniti i meriti povrat i tok investicije. Takođe, tehnologije neće uvek odmah raditi za vas. Tako recimo, ukoliko se problemi pojave u back office-u, oni barem neće biti vidljivi kupcima, odnosno klijentima. Međutim, ta situacija jeste posve drugačija, ako se AI implementira tako da je vidljiv kupcima.

Koje zamke treba izbegavati prilikom implementacije veštačke inteligencije u poslovanje?

Veštačka inteligencija može automatizovati samo određene zadatke. Dakle, ključ u stvaranju pravog poslovnog modela je razmotriti šta najbolje može uraditi ljudski kadar, a šta mašine. Opet napominjem, razmišljanje o ljudskom faktoru u procesu digitalizacije je ključno. Još jedno važno pravilo u tom procesu je ne prelaziti odmah na korišćenje naprednih tehnologija veštačke inteligencije. Ako imamo problem koji treba rešiti i on može biti rešen manje složenom metodom, onda uradite to. Nema potrebe rizikovati poslovanje prelaskom na mašinsko učenje, ako to možete uraditi na drugi jednostavniji način.

Koje veštine i sposobnosti će nam biti potrebne u budućnost za rad?

Otvoren um i stalno usavršavanje. Razlog zašto baš ovo ističem je to što nam tehnologije samo pomažu da obavljamo različite zadatke i da budemo efikasniji u tome. Imati otvoren um i stalno se usavršavati vodi nas ka prepoznavanju i istraživanju novih prilika.

O COTRUGLI Business School

Ovde godine, povodom upisa nove generacije, COTRUGLI Business School dodeljuje stipendija od 30% vrednosti ukupne školarine a prednosti imaju oni sa stalnim boravkom u Srbiji, Bugarskoj, Rumuniji, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini. Svi oni koji budu izabrani kroz COTRUGLI Challenge, imaće i priliku da postanu naši ambasadori.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde