Kako da ponesete stres i pritisak i nastavite dalje kao bolja verzija lidera?

Stres i pritisak su sastavni deo svakog liderskog puta. Ako ste na nekoj od liderskih pozicija, onda znate koliko je to tačno i ne postavlja se u pitanje.

Ono što se postavlja u pitanje je vaša reakcija na ovakve neprijatne okolnosti i kako ćete zajedno sa njima napred.

Jedno od rešenja i predloga vrednih pažnje kako možete sebi pomoći u napetim i izazovnim situacijama ponudio je Young Entrepreneur Council.

Rešenja za stres i pritisak

Kako da ponesete stres i pritisak, budete jači i nastavite dalje kao bolja verzija lidera?

Prepoznajte šta možete da kontrolišete.

„Najveći stres osećam kada shvatim da je sve van moje kontrole. Ali, kada se malo izmaknem, napravim korak unazad, prepoznam koji deo situacije mogu da ’uzmem pod svoje’. To mi pomaže da se fokusiram na akciju umesto da brinem.“ (Kelsi Rejmond Influence&Co.)

Ne odustajte od svojih vrednosti.

„Kada ne odustajete od sebe i svojih vrednosti, pomoći će vam da istrajete u teškim fazama. ’Moja reč vredi više od mog potpisa’ – to mi je pomoglo da idem dalje i napredujem.“ (Džonatan Klosen, Lillac City LLC)

Verujete u svoje sposobnosti.

Kompetencija i znanje su od velike pomoći u donošenju odluka. Kada nisam siguran u svoje sposobnosti, izgubim mirnoću i ne mogu jasno da mislim i zato donosim brzoplete odluke.“ (Kristin Kimberli Market, Marquet Media, LLC)

Fokusirajte se na fizičko zdravlje.

„Naše fizičko zdravlje radi u tandemu sa mentalnim. Zato ima smisla da se bavite svojim telom i fizičkim stanjem. Kada vam je telo u tonusu spremno da podnese izazove i pomera granice, bićete i mentalno spremni za iskušenja.“ (Emili Stolings, Casely, Inc)

Naučite da se distancirate od panike.

„Kada počne panika, važno je da razvijete sposobnost da se distancirate. Ako vaš kupac ili klijent ’vrišti’ na vas, vi kontrolišite svoj glas i govor. Teško će mu biti da nastavi jer se vaše energije neće poklapati.“ (Tajler Brej, TK Trailer Parts)

Vežbajte duboko disanje.

„Nekoliko dubokih udaha i izdaha umiruju rad mog srca. I ne samo to. Umiri mi misli i dopusti mi da se fokusiram na to kako najbolje da izgovorim reči odbrane.“ (Živele Lamano, advokat Lavano Law Office)

Zapitajte se ’Koji naredni potez je najbolji?’

„Najbolje što sebi možete da uradite kada ste preopterećeni i pod stresom je da se pitate: ’Koji naredni potez je najbolji?’. Umesto da sagledavate celu sliku, ovako ćete se usredsrediti na ovo sada i rešenje. Kada veliku sliku razbijete na manje delove, biće lakše rešivo.“ (Nik Venditi, StichGolf)

Zapamtite da je stresna situacija privremena.

„Ne zaboravite i uvek imajte na umu da je sve to što je sada napeto, stresno i komplikovano privremeno. Proći će. Potrudite se da budite prisutni u svakom trenutku i da radite tog trenutka najbolje što možete.“ (Sued Balkhi, WPBeginner)

U borbi sa stresom, veliki lideri sa velikim iskustvom rekli bi vam u jednoj rečenici: Ne možete da izbegnete pritisak, ali možete da promenite perspektivu.

https://bonitet.com/dragi-lideri-ovih-devet-recenica-ne-izgovarajte-nikada-i-ni-pod-kojim-uslovima/

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde